Терористи "ДНР" погрожували ОБСЄ кулеметом

Бойовики так званої "ДНР" не пустили спостерігачів ОБСЄ на окуповану територію Донецької області, погрожуючи їм крупнокаліберним кулеметом

 Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 25 жовтня. 

Перед блокпостом бойовиків у селі Верхнешироковське 6 представників місії помітили частково накритий крупнокаліберний кулемет (12,7 мм) без розрахунку, що стояв в 10 метрах перед першим автомобілем патруля.

За кілька хвилин двоє чоловіків в одязі військового типу підійшли до кулемета, перезарядили його та навели безпосередньо на першу автівку місії. Після цього окупанти зробили це ще один раз.

"Через кілька хвилин, переміщаючи крупнокаліберний кулемет до транспортного засобу військового типу ("Форд Транзит" камуфляжного забарвлення), озброєні чоловіки зупинилися і з відстані 3 метрів навели стовбур кулемета прямо на перший автомобіль патруля СММ", - йдеться у звіті.

Після цього представники ОБСЄ повернулися на свою базу та повідомили про інцидент представникам Спільного центру контролю і координації (СЦКК). Їх попросили провести розслідування за даним фактом.