Зайцева думала, що встигне проскочити перехрестя. У поліції розповіли нові деталі ДТП у Харкові

Патрульний поліцейський, який одним з перших прибув на місце смертельної ДТП у Харкові, розповів, що підозрювана Олена Зайцева сподівалася проскочити перехрестя

Про це він повідомив в інтерв'ю 057.ua.

Поліцейський сказав, що одразу після трагедії Зайцева спілкувалася з усіма, але згодом адвокат заборонила їй це робити.

"Щойно я до неї підійшов, вона сказала мені: "Я бачила ситуацію і думала, що встигну проскочити перехрестя. Я бачила бічним зором Volkswagen". Вже потім її адвокат заборонила їй спілкуватися з усіма", - розповів він.

За словами патрульного, Зайцева в автомобілі була зі своєю подругою. Обидві не отримали ніяких тілесних ушкоджень. Патрульний взяв у слідчого направлення, посадив дівчат в автомобіль і повіз на медогляд.

Зайцева розповіла, що приймала таблетки "Пенталгін", які є знеболюваним. Нарколог наголосила дівчині, що цей препарат заборонено приймати, коли керуєш автомобілем.

"Зайцева здала сечу і кров, у мене при цьому працювала боді-камера. Дівчина не була проти. Після цього нарколог ставила їй запитання - що і коли пила. Зайцева відповіла, що випила келих вина з понеділка на вівторок (аварія трапилася у середу ввечері, - ред.), і приймала таблетки "Пенталгін", які приймає вже 10 років. За її словами, це через стару травму, через яку ж у неї на обличчі залишилися шрами. Нарколог сказав їй, що цей препарат строго не можна приймати, якщо ти водиш машину", - розповідає поліцейський.

За його словами, після цього запросили активістів для здачі повторного аналізу за їх присутності.

"Вона здала кров вдруге при двох дівчатах-активістках з "Дорожнього контролю", здається. Після цього вони розійшлися. Потім ми відвезли її в СІЗО на Холодній Горі в ізолятор. Цим все і скінчилося", - сказав патрульний.