Британський болід за 9 секунд розігнався до 322 км/год

Перші випробування надзвукового автомобіля Bloodhound SSC відбулися на аеродромі містечка Ньюквей у Великій Британії

Про це повідомляє Autocar.

У першій фазі тестування болід зміг розігнатися на злітно-посадковій смузі до 322 км на годину за 9 секунд.

За кермом машини перебував командир ескадрильї Королівських ВПС Енді Грін, якому належить світовий рекорд швидкості для автомобіля. Відзначається, що трикілометрова довжина злітно-посадкової смуги не дозволила боліду досягти більшої швидкості.

Під капотом автомобіля встановлений двигун винищувача Eurofighter Typhoon. Цього мотора має вистачити, щоб розігнати автомобіль до 1046 км/год, після цього починає працювати ракетна гібридна силова установка.

Для перших випробувань автомобіль був оснащений вуглецевими дисковими гальмами і колесами з гумовими шинами Dunlop від винищувачів Electric Lightning. Для більш швидкісних прогонів поставлять міцні алюмінієві диски, оскільки гумові шини не витримують такої швидкості. Очікується, що за повної потужності Bloodhound досягне швидкості у 1000 миль на годину менш ніж за хвилину.

Передбачається, що Bloodhound SSC стане першою машиною, яка зможе перевищити швидкість у 1609 кілометрів на годину. Наступні випробування пройдуть на дні озера Хекскін-Пен в Південно-Африканській республіці.