Порошенко зустрівся зі спецпредставником США Волкером. Всі подробиці

Глава української держави Петро Порошенко ввечері 27 жовтня зустрівся зі спеціальним посланником президента США по Україні Куртом Волкером

Про це повідомила офіційна сторінка президента.

За результатами переговорів Порошенка і Волкера, спецпредставник США отримав звернення членів сімей заручників, а Порошенко висловив надію на "ефективну підтримку" Волкера, передусім у контактах з російською стороною, з метою якнайшвидшого звільнення заручників та повернення їх додому.

Окрім цього Волкер, за даними канцелярії українського президента, "високо оцінив" схвалення Закону України "про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України" та відзначив, що це рішення є чітким сигналом на підтвердження справжньої відданості української сторони мирному врегулюванню.

Порошенко також висловив вдячність посланнику Трампа "за зусилля, спрямовані на відновлення миру і стабільності на Донбасі, та припинення російської агресії проти України".

"Сторони скоординували подальші кроки щодо зміцнення міжнародної присутності на Донбасі, як у рамках зусиль у Нормандському форматі, так і на міжнародних майданчиках, передусім у Раді Безпеки ООН", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Волкер обговорили безпекову ситуацію в регіоні і "відзначили принципову важливість забезпечення належного виконання Мінських домовленостей, передусім у частині консолідації сталого і всеохоплюючого припинення вогню, виведення з України російських окупаційних військ та техніки".