"ДНР" влаштувала на КПВВ провокацію, що загрожувала життю сотні людей

Терористи з окупованих територій Донецької області влаштували провокацію під час пропуску цивільного населення через контрольний пункт в’їзду-виїзду "Новотроїцьке"

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на слова української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Вчора окупанти після шостої години вечора пропустили до "сірої" зони КПВВ 166 автівок мирного населення. При цьому вони знали, що КПВВ працює лише до 18:30. Погодні умови на той час різко погіршилися, тож дії терористів поставили під загрозу життя цивільних осіб. 

Українські прикордонники зі свого боку якомога швидше оформили всіх цих людей, в результаті чого КПВВ закінчив роботу о 19:50.

"Такі дії НЗФ ОРДО є систематичними щодо КПВВ, які знаходяться на підконтрольній уряду України території, та в черговий раз наражають на небезпеку цивільне населення, демонструють відверте нехтування Мінськими угодами та небажання дотримуватися режиму припинення вогню в рамках "шкільного перемир’я", - підсумували у штабі.