Синоптик розповіла, де чекати на сніг і штормовий вітер

Найближчими днями в Україні пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом і штормовим вітром

Про це повідомила у Facebook синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко.

"У суботу сильні дощі пройдуть на сході, півдні та в центрі, окрім Вінниччини. У неділю сильні дощі - на заході (у горах із мокрим снігом). Ввечері 29 жовтня сильні дощі накриють північ, включно з Києвом. У ніч на понеділок дощі на заході та півночі України перейдуть у мокрий сніг. Вдень у понеділок! Мокрий сніг із складною ситуацією на дорогах, ожеледицею, можливо, з хуртовинами, триватиме на заході та півночі, місцями у центральних областях України", - написала Діденко.

За прогнозом метеоролога, в неділю-понеділок Україну накриє сильний штормовий вітер. У Києві 30 жовтня - дощ та мокрий сніг і сильний штормовий вітер.

Водночас прес-служба ДСНС повідомляє, що вдень 29 жовтня у Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, вночі 30 жовтня у Житомирській, Вінницькій, Київській та Черкаській областях вітер  посилиться до 25-30 м/с. 30 жовтня у Київській області вітер посилиться до 17-22 м/с, вночі пориви 25 м/с.

За даними рятувальників, температура повітря вночі та вдень понизиться загалом до +1...+6С°, у Карпатах похолодає до 0...-5С°. При цьому в Карпатах існує загроза утворення селей.