Теракт біля Еспресо був направлений виключно проти мене, - Мосійчук

Народний депутат Ігор Мосійчук стверджує, що теракт під стінами телеканалу Еспресо 25 жовтня був направлений виключно проти нього

Про це він написав у Facebook.

Таким чином він відреагував на інформаційні повідомлення про те, що терористичний акт міг бути направлений не проти нього, так як окрім його охоронця загинув випадковий перехожий.

"Теракт під телеканалом «Еспресо» був направлений виключно проти мене. Так, я постраждав, мабуть, найменше. Мені посікло лише праву частину тіла, і не зачепило життєвоважливих органів лише завдяки моєму охоронцю Руслану Кушніру. Він ціною власного життя, падаючи під час вибуху з криком "Володимирович, земля!" відштовхнув мене. Вічна йому пам’ять", - написав Мосійчук.

За його словами, загиблий екс-співробітник МВС Михайло Морміль "дійсно був лише випадковим перехожим".

"Це підтверджується тим, що мопед, у якому була закладена вибухівка, було підвезено за 20 хвилин до вибуху. Тобто, перед закінченням програми, у якій я брав участь. Особа, яка підвозила замінований мопед, зараз ідентифікується правоохоронцями. Ускладнюються це тим, що він був у масці. Сила вибуху була така, що повилітали вікна і посікло машини на відстані 70 метрів від епіцентру вибуху. Вибух був направлений на вихід з телеканалу "Еспресо", - написав Мосійчук.

Він наголосив, що його охоронець Руслан Кушнір з честю виконав свій службовий обов’язок, тому має бути представлений до нагороди.

"А я ніколи не забуду про його подвиг, який врятував мені життя. Допомагатиму родині і маленькій донечці. Морміль, й інші, стали випадковими жертвами терористів, метою яких був саме я", - уточнив Мосійчук.

Читайте також: Побиті вікна та асфальт у крові: як виглядає офіс Еспресо після замаху на Мосійчука. Фоторепортаж