Вартість вугілля на світових ринках продовжує зростати, — експерт

Попит на ресурси підштовхує ціни вгору, і в світі ціни на вугілля зростають

Таку думку висловив міжнародний енергоексперт, директор з розвитку компанії Axpo Group Джозеф Балог, повідомляють "Экономические известия".
 
"Причин декілька. Це сильний попит на вугілля в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Китай імпортує, також багато палива потрібно Південній Кореї, Тайваню та Японії. У Південній Кореї є складнощі з ядерним паливом, тому атомні електростанції відключені, для їх заміни необхідно спалювати вугілля. В Японії також багато атомних електростанцій відключені. А на Тайвані було дуже спекотне літо, тому їм потрібно багато електроенергії", — зазначив Балог.
 
За його словами, серед чинників, що вплинули на зростання світових цін на вугілля, - порушення поставок через повені в Колумбії та Індонезії, а також страйків у Австралії.
 
Нагадаємо, що в Україні для порятунку вугільної галузі та нарощування видобутку вугілля всередині країни експерти рекомендують підвищити ціни вугілля для держшахт до необхідного ринкового рівня. Зокрема, як зазначив глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, ціна на вугілля повинна бути ринковою.