Вибух біля Еспресо міг бути замахом не на Мосійчука, а на іншу людину, - кримінолог

Вибух, що стався в Києві ввечері 25 жовтня, імовірно, був замахом на життя загиблого підполковника МВС у відставці Михайла Морміля, а не народного депутата Ігоря Мосійчука

Про це повідомила юрист-кримінолог Ганна Маляр в ефірі "Громадського радіо".

Такого висновку вона дійшла, проаналізувавши відео з камери спостереження.

"На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру знаходиться саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Михайло Морміль, — ред). А сам Мосійчук, Бала були на певній відстані", - сказала Маляр.

Читайте такожДепутата Мосійчука намагались підірвати біля телеканалу Еспресо, 2 людей загинуло. Все, що відомо

На її думку, якби мішенню був Мосійчук, то вибухівку, найімовірніше, заклали б у його машину. Натомість, її заклали в мопед, який стояв доволі далеко від під’їзду, звідки виходив нардеп.

"Якщо є посягання на конкретну особу, то вибухівку підкладають у той транспортний засіб, у якому ця особа їхатиме. Якщо ця вибухівка підкладається в мопед, мотоцикл і таке інше, то планується, що людина буде проходити повз", - сказала Маляр.

Читайте такожПобиті вікна та асфальт у крові: як виглядає офіс Еспресо після замаху на Мосійчука. Фоторепортаж

Експерт також зазначила, що напередодні чула про те, що Мормілю погрожували.

Маляр наголосила, що слідчі обов’язково мають розглядати версію замаху на життя Морміля, оскільки вона є "абсолютно логічною".

Читайте такожДруге народження Мосійчука. Чим відомий нардеп-радикал, на якого скоїли замах

Окрім того, радіостанція зазначає, що друг загиблого Руслан Болгов повідомив з посиланням на слова покійного: "Він казав, що хвилювався за своє життя та що на ним стежать".

Морміль проживав у тому ж будинку, де розташований телеканал Еспресо TV та біля якого пролунав вибух. 

На відео з камери спостереження видно, що за кілька секунд до вибуху Морміль ішов у напрямку свого під’їзду. У той же час, троє чоловіків – політолог Віталій Бала, нардеп Ігор Мосійчук та його охоронець Руслан Кушнір – виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку.

Морміль перебував до мопеду значно ближче, ніж чоловіки.