Мосійчук просить розслідувати вибух біля Еспресо за більш жорсткими статтями

Постраждалий внаслідок вибуху біля редакції телеканалу Еспресо народний депутат Ігор Мосійчук просить слідчих додатково кваліфікувати цей злочин ще 2 статтями Кримінального кодексу

Про це він повідомив в ефірі Еспресо.TV.

"Вже зараз мої помічники та адвокати готують звернення на слідчих щодо додаткової кваліфікації злочину як подвійне вбивство (окрім терористичного акту), оскільки загинуло 2 людини, і як замах на державного діяча,  що передбачає покарання у вигляді довічне ув'язнення", - заявив політик.

Читайте такожДепутата Мосійчука намагались підірвати біля телеканалу Еспресо, 2 людей загинуло. Все, що відомо

Окрім того, він просить Верховну Раду розпочати наступне засідання зі створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування обставин та причин трагедії біля редакції телеканалу Еспресо.

За його словами, цю пропозицію підтримують депутати з його фракції Радикальної партії, а також представники "Народного фронту", БПП, "Батьківщини" та позафракційні.

Читайте такожПобиті вікна та асфальт у крові: як виглядає офіс Еспресо після замаху на Мосійчука. Фоторепортаж

"Парламент не має права мовчати. Вбивство Шаремета, вбивство Тимура Махаурі, який був моїм добрим знайомим, вбивство офіцера Служби безпеки Україні в Маріуполі, вбивство офіцера ГРУ на Солом'янці - цьому треба ставити край", - наголосив Мосійчук.

Для цього, стверджує він, слід "вичистити країну від ворожої агентури, від тих, хто отримує гроші від Кремля, й здійснює на них диверсії".

Читайте такожДруге народження Мосійчука. Чим відомий нардеп-радикал, на якого скоїли замах