Суд Москви вкотре відмовився арештовувати турбіни Siemens в окупованому Криму

Дев'ятий апеляційний арбітражний суд в Москві залишив в силі рішення суду першої інстанції і відмовився арештовувати газові турбіни Siemens, які знаходяться в окупованому Криму

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Компанія Siemens вимагала заарештувати і зупинити монтаж газових турбін свого виробництва на півострові. Скандал з поставками в Крим турбін Siemens розгорівся в червні. Росія заперечувала приналежність турбін в Криму компанії, проте Siemens визнала обладнання своїм.

Компанія "Сіменс технології газових турбін" подала власний позов в Арбітражний суд Москви проти двох структур "Ростех" і вимагала визнати недійсним укладений з "Технопромекспорт" контракт, а також витребувати у структур "Ростех" майно з незаконного володіння.

Довідка: 

"Сіменс технології газових турбін" - спільне російське підприємство Siemens AG (65%) і "Силових машин" (35%). Сфера діяльності - виробництво та обслуговування газових турбін потужністю понад 60 МВт для Росії і країн СНД.

"Технопромекспорт" (компанія, створена російською держкорпорацією "Ростех") будує в окупованому Криму дві ТЕС з використанням незаконно ввезених газових турбін Siemens.