У Лондоні безхатько знайшов на вулиці флешку з секретами аеропорта "Хітроу"

В столиці Великої Британії людина без постійного місця проживання знайшла на вулиці флешку, на якій була конфіденційна інформація про систему безпеки лондонського аеропорту Хітроу

На флешці зберігалося 76 незашифрованих папок з картами, відео та документами, які не вимагали пароля й відносяться до системи безпеки головного аеропорту в Англії, пише The Sunday Mirror.

Флешку з 2,5 гігабайтами секретної інформації знайшов звичайний безхатько, котрий прямував до бібліотеки, аби скористатися безкоштовним інтернетом для пошуку роботи. Він відніс накопичувач журналістам, які передали її до поліції.

На накопичувачі, зокрема, був точний маршрут, яким користується британська королева у випадку використання аеропорту й заходи безпеки, які використовуються для її захисту, а також карти, на яких зазначені камери відеоспостереження й мережа евакуаційних тунелів, що з'єднані з потягами "Хітроу Експрес".

Поліція не виключає, що цю інформацію, ймовірно, хотіли продати в "темному інтернеті", де терористи та злочинці купують конфіденційну інфомацию.