Військова прокуратура розслідує "рейдерське захоплення" військової частини Одеси

Військова прокуратура контролює досудове розслідування щодо подій на території військового містечка № 10 в Одесі, де приватні підприємці встановили паркан

Про це повідомляє прес-центр Військової прокуратури Південного регіону України.

У відомстві нагадали, що вчора на території військової частини А3571 (діючий військовий аеродром "Шкільний") приватні підприємці встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка.

На місце подій прибули слідчі військової прокуратури. Там вони побачили поліцейських, яких викликали підприємці. Правоохоронці забезпечували дотримання порядку під час проведення робіт, на які були дозвільні документи. 

В результаті військова прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про кримінальне правопорушення. Його попередньо кваліфікували як порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду. У цій справі почали досудове розслідування.

Слідчі з'ясували, що металевий паркан перенесли на територію військового містечка. Тим часом службовці військового управління не позивалися до суду, щоб скасувати проведення цих робіт. 

Військова прокуратура контролюватиме досудове розслідування у цій справі та надасть правову оцінку діям військовослужбовців військової частини, а також приватних підприємців.