Стали відомі деталі затримання в Росії екс-глави "Нафтогазу" Бакая

У Росії екс-глава "Нафтогазу", колишній глава Державного управління справами України Ігор Бакай звинувачується в розкраданні 630 млн рублів (майже $10,9 млн, - ред.) у компанії "Металоінвест"

Про це повідомляє російське МВС.

"Співробітники управління економічної безпеки і протидії корупції ГУ МВС Росії по Москві спільно з співробітниками ФСБ Росії затримали засновника комерційної організації, підозрюваного в розкраданні понад 630 млн рублів у одного з гірничо-металургійних холдингів", - повідомила російським ЗМІ офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк.

За даними російських ЗМІ, йдеться про розкрадання Бакаєм у холдингу "Металоінвест". За словами Вовк, засновник комерційної організації уклав від імені компанії договір позики з гірничо-металургійним холдингом на суму понад 630 млн рублів, відповідно до якого на рахунок позичальника були переведені кошти.

"Однак зобов'язання з погашення позики виконані не були, а коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд. За даним фактом слідчими порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого за статею "шахрайство", - прокоментувала Вовк.