Американка отримала $500 тисяч, завадивши поліції порушити закон

Медсестра зі штату Юта Алекс Вабблс отримала $500 тисяч які компенсацію за інцидент з участю місцевих поліцейських

Про це повідомляє The Salt Lake Tribune.

Дівчина відмовилася допускати представників поліції до пацієнта для забору крові, після чого на неї надягли наручники і затримали.

Поліція Солт-Лейк-Сіті уклала договір з медсестрою, тому вона відмовилася від судового розгляду. За словами Вабблс, вона витратить частину грошей на оснащення медперсоналу особистими камерами та надання юридичної допомоги людям, чиї права були порушені.

26 липня двоє поліцейських затримали медсестру за відмову допустити їх до пацієнта, який влаштував ДТП. Чоловік перебував у палаті без свідомості, а співробітники хотіли взяти у нього кров для аналізу. Вабблс відмовила їм, тому що за законом потрібно письмовий дозвіл пацієнта на забір крові або ордер про звинувачення на адресу пацієнта.

Після кількох відмов поліцейські нагрубили медсестрі, скрутили їй руки за спиною і надягли наручники. Їй не пред'явили звинувачення і протримали в автомобілі близько 20 хвилин. Відео з затриманням опублікували на YouTube, в результаті поліція Солт-Лейк-Сіті почала розгляд.

Обох поліцейських відсторонили від роботи, а того, що застосував силу, незабаром звільнили. Вабблс, крім компенсації, отримала премію за трудові заслуги, тому що співробітники так не дізналися номер палати або ім'я пацієнта і не змогли незаконно взяти кров. Пацієнт, який отримав сильні опіки в аварії, помер в кінці вересня.