Каськів стверджує, що сам просив Панаму відпустити його в Україну

Екстрадований екс-голова Держінвестпроекту Владислав Каськів стверджує,що сам просив Панаму відпустити його в Україну, щоб доводити свою правоту в суді

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Хочу підтвердити повідомлення Луценка. Я дійсно добровільно повернувся в Україну. Ще 18 вересня я звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну. 27 жовтня Верховний Суд Панами задовільнив моє прохання, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткових звинувачень", - розповів Каськів.

Також він повідомив, що вирішив відшкодувати збитки державі, незалежно від кінцевого рішення суду, "щоб припинити спекуляції".

"З цих же причин вирішив самостійно оплатити переліт. Наголошую, що моє повернення відбулося у повній відповідності до передбачених міжнародним законодавством і законами України процедур, враховуючи його добровільний характер", - написав екс-глава Держінвестпроекту.

Нагадаємо, у травні 2015 року очільник МВС Арсен Аваков повідомляв, що Каськів, який є фігурантом кримінального провадження щодо заволодіння 2 млрд грн державних коштів, переховується в Австрії.

У липні 2015 року стало відомо, що Каськів "вивів" з України 255 млн грн.

В результаті Каськіва затримали у Панамі в ніч на 8 вересня 2016 року. 

Каськів володіє у Панамі об'єктами нерухомості, вартість одного з яких перевищує 500 тис. євро.

3 жовтня 2016 року Каськів заплатив $600 тис. застави і вийшов на волю у Панамі.

У березні 2017 року Панама відмовила Каськіву у статусі біженця. 

Зазначимо, сьогодні, 1 листопада, Каськіва екстрадували з Панами в Україну. Згодом Печерський районний суд Києва заарештував його на два місяці. Але дозволив альтернативний захід у вигляді застави в 160 тисяч грн.

У разі співпраці Каськіва зі слідством є можливість пом'якшення йому вироку.