Манафорт брехав про активи, мав 3 паспорти і подорожував під фейковим ім'ям

Слідство оприлюднило нові дані щодо колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа політтехнолога Пола Манафорта

Про це повідомляє видання CNN з посиланням на дані, оприлюднені судом.

Манафорт має три паспорти США, хоча подавав заявки на отримання 10 паспортів з 2007 року. Цього року від їздив в Мексику, Китай і Еквадор під фейковим ім'ям, зареєстрованим у службах електронної пошти та телефону. Цього року від відвідав Дубай, Канкун, Панаму, Гавану, Шанхай, Мадрид, Токіо та Кайманові Острови. Також він зі своїм бізнес-партнером Ріком Гейтсом часто їздив на Кіпр.

Читайте також: Екс-керівник президентської кампанії Трампа Манафорт здався ФБР. До чого тут Україна і Янукович

У фінансових документах Манафорт вказував, що його активи коштували від $19 мільйонів в квітні 2012 року до $136 мільйонів в травні 2016 року. У серпні 2016 року він вказав, що його активи коштують $28 мільйонів, а потім у іншому документі вказав іншу цифру - $63 мільйона. 

Гейтс тим часом часто міняв банки, відкривав і закривав банківські рахунки. Всього він відкрив 55 рахунків в 13 фінансових установах, деякі з них були в Британії і на Кіпрі, де він тримав понад $10 мільйонів з 2010 до 2013 року.