Метро на Виноградар. Як виглядатимуть майбутні станції

Архітектор інституту "Київметропроект" розповів про проект станцій метро на Виноградарі. Станцію “Мостицьку” зроблять зеленою, а “Проспект Правди” буде жовтим

Про це йдеться на сайті видання “Вечірній Київ”.

Станція “Проспект Правди”

На станції ”Проспект правди” архітекторихочуть встановити жовті металеві панелі. Проектанти жартують, жовтий колір асоціюється із радянською газетою “Правда”, через яку колись прозвали так проспект. Насправді ж причина проста: жовтий — колір сонця та радості.

Також на станції встановлять скляні панелі замість бетонних, які зазвичай використовують при побудові метро. Так можна буде розглядати з чого складається станція.

Станція метро "Мостицька"

Станцію розташують біля зеленої зони. “Мостицька” буде знаходитись неподалік кінцевої зупинки тролейбуса №5. колійні стіни пофарбують у зелений, а підлогу вкриють гранітними плитами. На станції також облаштують шумозахисні екрани і панелі. До речі, їх встановлять по всій лінії на Виноградар.

Вихід зі станції "Мостицька" зроблять незвичним: за проектом, на даху облаштують газон, продовжуючи тему зеленого кольору.

Станція “Виноградар”

Станцію "Виноградар" будуватимуть після 2020 року, та проект вже готовий. Її розмістять всередині величезного житлового масиву, який спорудили на місці садів радгоспу "Пуща Водиця". Архітектори вирішили пов'язати дизайн із назвою станції "Виноградар".

За задумом поректантів, 90 темно-фіолетових світильників повинні викликати асоціацію виноградом. Сам простір облаштують без виділення шляхової стіни у білому кольорі.

Станція  "Вулиця Маршала Гречка"

Павільйон входу на станцію "Маршала Гречка" буде класичним з ескалаторами. У нішах, які будуть у шляховій стіні, хочуть встановити вертикальні світильники. Стеля буде рельєфною із додаванням синього кольору. 

Нагадаємо, Київський метрополітен планував розпочати будівництво двох нових станцій метро в сторону Виноградара у 2017 році

На новій ділянці метро застосують нову для столиці технологію з розташуванням підземних тунелів один над одним

Київська міськдержадміністрація розповіла, яка загальна вартість прокладки шляху від станції метро "Сирець" до житлового масиву Виноградар