У Пентагоні пояснили, для чого їм біоматеріал росіян

У Пентагоні повідомили, що тендер на поставку біоматеріалів із Росії був оголошений для продовження досліджень опорно-рухового апарату та виявлення пов'язаних із травмами різних біомаркерів

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на представника навчального командування військово-повітряних сил США Бо Дауні.

Але спочатку запит Військово-повітряних сил США про придбання біоматеріалу для проведення медичних досліджень не стосувався Росії.

Згідно з контрактом, опублікованим 19 липня на сайті державних закупівель США Federal Business Opportunity, військово-повітряне відомство зацікавлене в покупці 12 зразків РНК і 27 зразків синовіальної оболонки, що виробляє необхідну для функціонування суглобів синовіальну рідину.

У Пентагоні розповіли, що перший набір зразків для досліджень надала американська компанія. При цьому в запиті Військо-повітряних сил не було вказано, звідки саме повинні надійти ці зразки. Оскільки виявилося, що вони були зібрані в Росії, то другий комплект зразків (контрольна група) теж повинен був бути російського походження.

"Метою було забезпечення чистоти дослідження, а не походження зразків", - сказала ТАСС представник прес-служби Військово-повітряних сил США Енн Стефанек.

Військово-повітряних сил США в липні 2017 року опублікували заявку на отримання зразків РНК і синовіальної рідини (вона заповнює порожнину суглобів), вказавши в описі, що зразки повинні бути зібрані в Росії.