У зв'язку з терактом у Нью-Йорку Трамп вимагає відмовитися від лотереї з грін-картами

Після теракту в Нью-Йорку американський президент Дональд Трамп знову підняв питання про необхідність скасування лотереї з видачі грін-карт, що дають дозвіл на проживання у США

Про це він пише у Twitter.

За словами Трампа, 29-річний виходець з Узбекистану Сайфуллах Саїпов, який, за версією слідства, в'їхав на вантажівці в натовп велосипедистів та пішоходів в Нижньому Манхеттені, раніше потрапив в США по лотереї, що проводиться шляхом довільного відбору за допомогою комп'ютера.

Читайте також: Водій Uber та усміхнений хлопець з Узбекистану. Історія терориста, який вбив 8 людей у Нью-Йорку

"Терорист приїхав в нашу країну за так званою "диверсифікаційною лотереєю", прекрасного творіння Чака Шумера", - наголосив президент Сполучених Штатів.

Натомість він вважає за потрібне запровадити систему надання дозволів на проживання у США, роботу якої буде "засновано на на заслугах" особи.

Читайте такожУ Нью-Йорку вантажівка вбила 8 людей і поранила ще 11. Фоторепортаж

"Сенатор Чак Шумер допомагає імпортувати проблеми Європи ... Ми припинимо це безумство!" - додав Трамп.

Нагадаємо, що демократ і член Сенату Конгресу США від штату Нью-Йорк Шумер в 1990 році стояв біля витоків програми розіграшу віз.

Законопроект про скасування лотереї з видачі грін-карт іммігрантам було внесено до Конгресу республіканцями Томом Коттоном і Девідом Пердью ще в лютому 2017 року, але досі перебуває на розгляді юридичного комітету Сенату США.

У січні цього року Трамп своїм окремим указом заборонив в'їзд до країни вихідцям з низки мусульманських країн. Разом з тим, це рішення не стосувалося власників грін-карт з цих країн.

Щороку дозвіл на проживання в Сполучених Штатах отримують близько 1 млн іноземців. Близько 50 тис. людей на рік виграють грін-карти в лотерею.