Україна та Саудівська Аравія домовилися про здешевлення віз

Президент України Петро Порошенко домовився з королем Саудівської Аравії Салманом ібн Абдул-Азіз Аль Саудом про зниження візових ставок

Про це Петро Порошенко заявив на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Було досягнуто дуже важливі домовленості про спрощення візового режиму. На сьогодні візи до Саудівської Аравії є  для українців найдорожчими серед усіх країн світу, а візи до України - найдорожчі для саудитів. Ми з королем домовилися про рішуче зниження ставки зборів. Рухаємося до того, щоб полегшити можливості для бізнесменів і туристів, щоб саудити відкривали Україну, а українці мали б можливість подорожувати до Саудівської Аравії", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що спрощення візового режиму із Саудівською Аравією також важливе для мусульманської спільноти в Україні.

"В Україні проживає до 2 млн мусульман. Є релігійні обміни й можливість для мусульман-українців здійснити хадж (паломництво до священних для мусульман міст Мекки та Медіни в Саудівській Аравії - ред.). Ми домовилися про максимальне спрощення процедури хаджу. З українського боку ми розробимо кілька ініціатив, які дозволять захистити права українців-мусульман", - додав Порошенко.