Як розплачуватись смартфоном без картки. В Україні запустили Android Pay

Компанія Google оголосила про старт роботи платіжного сервісу Android Pay на території України

Про це повідомляється на сайті android.com. На першому етапі здійснювати безконтактні платежі з телефону зможуть тільки власники банківських карт "Приватбанку", інші кредитні організації приєднаються найближчим часом.

Що це таке

Android Pay - система мобільних платежів розроблена Google, що дозволяє здійснювати покупки за допомогою мобільних пристроїв (смартфони, планшети, годинники) на платформі Android.

Оплата відбувається через відповідний додаток з використанням технології NFC. Одна з вимог - версія оперційної системи Android KitKat 4.4 або більш нова. Скачати додаток Android Pay можна в Google Play. 

Android Pay підтримує картки всіх чотирьох основних платіжних систем  - Visa, American Express, Discover и MasterCard, і може використовуватись на безконтактних терміналах оплати, там же, де використовуються звичайні картки з магнітною смугою.

Щоб сплачувати за послуги завдяки додатку Android Pay додайте кредитну або дебетову банківську картку

Як це працює

Де можна розплачуватись за допомогою Android Pay

Оплату через Android Pay можна здійснювати в усьому світі – у мільйонах магазинів, де приймають безконтактні платежі. Кріма магазинів та закладів харчування смартфоном завдяки Android Pay в Україні можна розплачуватись в київському метро.

На на касі повинен бути намальований такий логотип:

Зазначимо, коли ви оплачуєте через Android Pay, номер вашої картки не надсилається в магазин. Замість картки використовується віртуальний рахунок, тож ваші дані залишаються в безпеці.

У випадку втрати або викрадення телефона ви можете скористатися Диспетчером пристрою Android, щоб негайно заблокувати телефон, установити новий пароль або видалити всю особисту інформацію.