12 затриманих відвідувачів нічного клубу Jugendhub в Києві відправлять в армію

12 людей, яких затримали у нічному клубі Jugendhub в Києві у ніч з 27 на 28 жовтня, було визнано такими, що ухиляються від виконання військового обов'язку

Про це заявив заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера, передає "Громадське".

Він повідомив, що наразі раніше затримані проходять медичні огляді та відповідні професійно-психологічні відбори.

"Рішення по них буде прийнято відповідними призовними комісіями. На даний час, з'ясовуються обставин - або призивати, або надавати відстрочку, або взагалі звільняти від проходження строкової служби", - сказав Дендебера.

Він наголосив, що згідно із законом, під час чергової призовної кампанії (жовтень-листопад), якщо призовник не отримав повістку, він зобов'язаний самостійно прибути до районної призовної дільниці (військового комісаріату), щоб з'ясувати свій статус відносно призову на строкову військову службу. 

Дендебера зазначив, що, ймовірно, серед затриманих були ті, кого подали у списки Нацполіції. Раніше адвокат Роман Стойчев заявляв, що відомостей про ухилення затриманими від служби в армії не було.