Навпливовіші жінки світу у 2017 році. Рейтинг Forbes

Forbes склали рейтинг зі 100 жінок, які цьогоріч були найвпливовішими у світі

Повний список видання опублікувало на своєму сайті.

1-ше місце: Ангела Меркель

Ангела Меркель була канцлером впродовж 12 років. Її обрали на посаду у тому ж році, коли вона посіла перше місце у рейтингу. Знову переобрана на посаду канцлера, наймогутніша жінка світу і залишається сьомий рік поспіль на першій сходинці рейтингу та 12-ий раз поспіль з'являється  у списку за увесь час його існування.

2-ге місце: Тереза Мей

Одразу за Меркель, друге місце посідає прем'єр-міністр Тереза Мей. Жінка сміливо веде свою країну через Брекзіт, складні та важливі часи для Великої Британії і Європейського Союзу. До речі, Мей витіснила з другої сходинки у рейтингу Гілларі Клінтон: вона посіли 65 місце у списку.

3-тє місце: Мелінда Гейтс

Мелинда Гейтс є співголовою і співзасновником Фонду Білла та Мелінди Гейтс, де працює з чоловіком Біллом. У 2017 році Гейтс посіла 12 місце у списку найбільш впливових філантропів і соціальних підприємців за версією видання Richtopia. Французький президент Франсуа Олланд також нагородив її і Білла легіоном Честі, що є найвищою національною нагородою Франції.

4-те місце: Шеріл Сандберг

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг є однією з найвпливовіших і найвідоміших жінок світу. Вона отримала цю посадуу 2008 році, після того, як зустріла засновника мережі Марка Цукерберга. Сандберг також є захисником прав жінок на роботі.

5-те місце: Мері Барра

Мері Барра - генеральний директор General Motors в Америці. 55-літня жінка була першою жінкою, яка займала цю посаду і контролювала перехід компанії в час нових технологій.

Читайте також: Forbes визначили найзаможнішу покійну зірку 2017 року

За ними шосте місце посіла генеральна директорка YouTube Сьюзен Дsана Войжитскі, на сьомому опинилась американська бізнесвумен Ебігейл Джонсон. Восьме місце дісталося керуючій директорці валютного фонду Крістін Лагард, а дев'яте місце посіла Ана Патрісія Ботін - перша жінка, яка очолює головний банк у Єврозоні. Десятку лідерів закриває Вірджинія Марі "Джинні" Рометті - президент, голова та виконавча директорка IBM.

У цьогорічному списку найвпливовіших жінок світу Forbes з'явилися 23 нові жінки, які йдуть у владу, розвивають технології, бізнес та ЗМІ. Така кількість нових облич стала рекордом для рейтингу.