Мін'юст США готується офіційно звинуватити Росію у зламі серверів Демпартії, - Wall Street Journal

Міністерство юстиції США зібрало достатньо інформації, аби довести причетність 6 представників російського уряду до зламу серверів Демократичної партії, що відбувся перед виборами президента в 2016 році

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє The Wall Street Journal.

Імена підозрюваних не розкриваються, але, за даними видання, йдеться про хакерів, які працюють у військових відомствах та розвідці Росії. Американські правоохоронні органи сподіваються довести цю справу до суду вже в наступному році.

За інформацією газети, Мінюст США впевнений в тому, що до діяльності цих хакерів безпосередньо причетні російські високопосадовці.

Читайте такожЕкс-керівник президентської кампанії Трампа здався ФБР. До чого тут Україна і Янукович

Американські прокурори і співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) збираються пред'явити звинувачення відповідальним за злам серверів, незважаючи на те, що розголос їх імен призведе до того, що вони не зможуть подорожувати і навряд чи будуть затримані владою США.

Разом з тим у повідомленні наголошується, що обговорення у цій справі знаходиться на ранньому етапі.

Прес-секретарі міністерства юстиції США та ФБР не стали коментувати ці дані, зазначає газета.

Це розслідування не пов'язане з діяльністю федерального спецпрокурора Роберта Мюллера, який вивчає можливе втручання Кремля в останні вибори американського президента на рівні окремих особистостей та оточення чинного глави держави Дональда Трампа, у т.ч. керівників його виборчого штабу та представників його родини.

Читайте такожБрудна гра Wikileaks. Як викривач століття перетворився на "корисного ідіота" Кремля