МЗС Росії спіймали на фейку з бен Ладеном та Клінтон

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в ефірі телеканалу "Росія 1" розповіла про "фотографії" нібито з прийому засновника Аль-Каїди Усами бен Ладена в Білому домі

Про це пише The Insider.

"Згадайте ці фантастичні, феєричні фотографії, як в Білому домі приймали бен Ладена. Це ж класичний лобізм в справжнісінькому сенсі слова. Закачування грошей у конкретну фігуру, зокрема в бен Ладена, зустрічі його і переговори в Білому домі, промоушн. Така пропаганда по всьому світу. Що це нові демократичні сили, які повинні прийти, зокрема, в Афганістані і нову епоху там відкрити?", - заявила Захарова.

Речник російського МЗС мала на увазі фотографію, на якій екс-кандидат в президенти США Гілларі Клінтон тисне руку нібито бен Ладену. Цей знімок перед виборами 2016 року поширювали в мережі прихильники Дональда Трампа.

Насправді, це фейкове фото, змонтоване на основі реального знімку, на якому зображені Клінтон та індійський співак Шубхашіш Мукхерджі.

Фотографія була зроблена 20 травня 2004 року на зустрічі Вашингтонського азіатського громадського центру в готелі Fairmont, а не в Білому домі.