"Еспресо. Вибір читачів" продовжує знайомити українців із книгами-фіналістами конкурсу

Завершився фінальний етап книжкового конкурсу "Еспресо. Вибір читачів", і однією з найкращих у дитячій номінації стала книга "Де Ойра?" Тані Стус.

Письменниця розповіла, що книги для неї, це спосіб спілкування з дітьми.

"Я продовжую династію педагогів. Загальний педагогічний стаж моєї родини складає понад 400 років. Сама я працювала вчителем недовго. Вважаю, що саме книжками я продовжую спілкування з дітьми. Маю велике сподівання, що це не є просто спілкування, а формування, так би мовити, нашого майбутнього", - розповіла Таня Стус.

За словами письменниці, героїня книжки песик Ойра - це реальний прототип.

"У нас була вдома такса Ойра. І дівчинка Орися, яка теж абсолютно реальна. Це моя наймолодша донька. Історія книги почала складатися з образів і  я надзвичайно втішена, як ці образи інтерпретувала художниця Надя Кушнір. "Де Ойра?" - одна з книжок, яку я найдовше писала. Вона визрівала не один рік", - ділиться з "Еспресо" Таня Стус.

З 1 листопада оргкомітет “Еспресо. Вибір читачів” розпочав підрахунок голосів. Переможці будуть оголошені 24 листопада в прямому ефірі телеканалу “Еспресо”.

Конкурс “Еспресо. Вибір читачів” був презентований в травні 2017 року. Впродовж червня в рамках першого етапу був сформований список з-понад ста книг. Короткий список формували дві групи експертів – окремо в номінаціях доросла та дитяча література.

Другий етап премії “Еспресо. Вибір читачів” завершився в серпні. Експертне журі дорослої та дитячої номінації визначило, твори для дітей та дорослих, які перешли до 3-го етапу конкурсу. Фіналістів визначали читачі у бібліотеках по всій Україні.