Напад на військовий аеродром в Одесі: командир та караульний отримали домашній арешт

Приморський районний суд Одеси відправив на 2 місяці під домашній арешт підполковника, який тимчасово виконує обов'язки командира 18-ї авіаційної комендатури на аеродромі "Шкільний"

Таке рішення прийнято за клопотанням слідчого Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України, передає "Укрінформ".

"Суд розглянув клопотання слідчого Військової прокуратури і прийняв ухвалу і обрав стосовно тимчасового виконувача обов'язків командира військової частини запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 2 місяці. Клопотання слідчого про взяття під варту затриманого офіцера суд відхилив", - зазначили у суді.

Підполковника ЗСУ підозрюють у скоєнні злочину за ознаками ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади, яка спричинила тяжкі наслідки в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці) Кримінального кодексу України.

Окрім того, аналогічний запобіжний захід - 60 днів цілодобового домашнього арешту - присуджено й контрактнику Вадиму Аведенко, якого підозрюють в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 418 (порушення статуту караульної служби або патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Згідно зі статутом, він мусив застосувати зброю або вступити в рукопашний бій з особами, які посягали на територію військової частини, пише Пушкинская.net.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі, офіцеру - до 10.

Інших підозрюваних щодо цього інциденту немає. При цьому голова Одеської ОДА заявив, що конфлікт між забудовником і військовими вже вичерпано.