У Палестині біженці зірвали арт-вечірку Бенксі

У палестинському Віфлеємі біженці зірвали вечірку британського стріт-арт митця Бенксі, організовану в його готелі Walled Off на Західному березі Йордану

Про це повідомляє The Guardian.

Вечірка являла собою сатиричну виставу з нагоди 100-ліття Декларації Бальфура про створення в Палестині осередку для євреїв. За задумом митця, королева Великої Британії Єлизавета II мала вибачитися перед палестинцями. Зокрема, Бенксі представив свою нову роботу: відбиті в цементі слова "Ну... вибачте" від імені британської королеви.

На вечірку запросили палестинських дітей - для них приготували торт, прикрашений британськими прапорами.

Арт-захід зірвали люди з сусіднього табору біженців. Вони виступили проти експлуатації палестинських дітей та їхньої участі в центральній частині вистави.

"Ми прийшли, тому що нам не сподобалося використання британських прапорів і те, як використовують палестинських дітей", - сказав активіст Мунтер Аміра.

Декларація Бальфура - офіційний лист від міністра закордонних справ Великобританії Артура Бальфура до представника британської єврейської громади лорда Ротшильда, написаний 2 листопада 1917 року.

"Уряд схвально розглядає питання про створення в Палестині національного осередку для єврейського народу та докладе всіх зусиль для сприяння досягненню цієї мети. При цьому не повинно проводитися жодних дій, які могли б порушити цивільні та релігійні права існуючих неєврейських громад у Палестині чи права та політичний статус, якими користуються євреї в будь-якій країні", - йшлося в декларації.