У Сумах затримали зловмисників, які пограбували депутата

У Сумах затримана група з п'яти людей, які грабували перехожих

Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру щодо групи грабіжників, повідомляє прес-служба відомства.

У слідства є докази причетності затриманих до чотирьох грабежів, включаючи пограбування депутата Сумської міськради. Зловмисники діяли за перевіреною схемою. Вечірньої пори підшукували випадкового перехожого, якому несподівано завдавали ударів, а потім забирали усі наявні у потерпілого цінні речі.

Грабіжникам - від 16 до 23 років. Це жителі Сумської області. Відносно наймолодшого триває судовий розгляд за звинуваченням у крадіжці. За аналогічний злочин судять також і його 17-річного спільника.

"Досудове розслідування триває, встановлюється точна кількість потерпілих і роль кожного зі зловмисників у скоєнні злочинів. За результатами зібраних доказів буде дана правова оцінка діям кожного підозрюваного", - сказав прокурор Сумської місцевої прокуратури Дмитро Ємець.

Дії затриманих осіб кваліфіковані за ч.2 ст.186 КК України (розкрадання майна, кваліфікуючою ознакою якого є повторність, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством).

Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України, прокуратура готує клопотання про обрання їм запобіжного заходу.