В Амстердамі заборонили популярні у туристів "пивні велосипеди" для групових прогулянок

Влада Амстердама заборонила використання популярних у туристів "пивних велосипедів" - мобільних пабів для групових прогулянок містом

Про це повідомляє ВВС.

"Пивні велосипеди" - це невеликі паби на колесах, забезпечені велосипедними сидіннями, розташованими навколо столу. Конструкція рухається за рахунок того, що пасажири крутять педалі. Такі велосипеди розраховані на 10 і більше осіб і користуються популярністю серед людей, які хочуть подивитися місто та водночас організувати застілля. Туристи можуть пересуватися уздовж знаменитих амстердамських каналів на такому велосипеді та пити пиво в компанії друзів.

Цей вид розваги заборонили через скарги місцевих жителів на шум і порушення громадського порядку. Амстердамці кажуть, що пивні велосипеди - одна з міських проблем, викликаних масовим туризмом.

У минулому році близько 6 тис. жителів Амстердама підписали петицію, закликавши владу міста заборонити рух пивних велосипедів по місту та назвавши таку розвагу жахливим явищем.

Мер Амстердама Еберхард ван дер Лан тоді погодився з авторами петиції та заборонив "пивні велосипеди", але 4 компанії, що здавали такі атракціони в оренду, спробували оскаржити рішення влади міста в суді. Суд призупинив дію заборони, визнавши недостатнім її обґрунтування. Проте 26 жовтня суд погодився з необхідністю заборонити "пивні велосипеди".

"Поєднання низки факторів - порушення правил дорожнього руху та антисоціальна поведінка - виправдовують заборону", - йдеться в рішенні суду.

Заборона "пивних велосипедів" набрала сили з 1 листопада. Також тепер заборонено надавати послуги з прокату мобільних пабів.