В США сурогатна мати під час вагітності завагітніла вдруге

В США жінка стала сурогатною матір'ю для безплідної пари з Китаю і одночасно завагітніла від свого чоловіка

Про це повідомляє Science Alert.

Після того як Аллен народила двох здорових дітей, вона вирішила стати сурогатною матір'ю, щоб допомогти іншим жінкам, які дуже хочуть, але не можуть народити власну дитину. Окрім цього, у пари були фінансові труднощі, а за виношування дитини пропонували $30 тисяч.

Жінка зв'язалася з сурогатним агентством, і згодом її зіставили з китайською парою. В квітні 2016 року один з їх ембріонів успішно імплантували в її матку. Однак, через шість тижнів її лікар під час ультразвукового дослідження виявив двох дітей.

У той час всі припускали, що двоє дітей були ідентичними близнюками - в результаті розщеплення ембріонів китайської пари - ніхто не  врахував набагато менш вірогідне пояснення, зване суперфетацією.

Суперфетація (Superfetation) – це запліднення другої яйцеклітини через деякий час після початку вагітності, в результаті чого в матці жінки розвиваються два плоди, вік яких різний.

Подібне явище у людей  дуже рідкісне -  всього в медичній літературі реєструвалося близько 10 таких випадків. Частіше це трапляється в тваринному світі, і спостерігається в гризунів, кроликів, коней, овець і кенгуру.

У випадку Аллен і її партнера, незважаючи на використання презервативів під час сурогатної вагітності, їм мимоволі вдалося зачати другу дитину.

Після народження дітей стало очевидно, що вони не були близнюками, окрім того, вони різнилися за віком. "Я помітила, що одна дитина була набагато легшою за іншу" - сказала Аллен .

За кілька тижнів тест на ДНК підтвердив, що одна дитина генетично збігалася з китайською парою, але в іншої були гени Аллен і Джаспера.

Після "юридичних битв" з агентством, яке організувало сурогатне материнство, і яке вимагало, щоб Аллен та Джаспер відмовилися від своєї біологічної дитини на користь китайської пари, малюка на ім'я Малачі повернули його батькам-американцям.