Афери команди Черновецького з нерухомістю завдали збитків на півмільярда гривень

Слідчі прокуратури міста Києва провели 19 обшуків в рамках розслідування незаконного відчуження комунального майна столиці

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Встановлено, що посадовими особами Київської міської державної адміністрації, у 2006-2011 роках, спільно з групою суб’єктів господарювання створено схему, спрямовану на незаконне відчуження комунального майна, шляхом прийняття участі у проведенні фіктивних торгів та аукціонів. Таким чином відбувався розпродаж  нерухомості за заниженою вартістю для подальшого його використання або перепродажу.

За вказаний проміжок часу Головне управління комунальної власності у місті Києві відчужило 381 об’єкт нерухомості, з яких близько 50% було реалізовано за участі задіяних у схемі підконтрольних суб’єктів господарювання. Такі злочинні дії завдали місцевому бюджету збитків на суму понад 500 млн грн, повідомили у прокуратурі.
 
На сьогодні підготовлено повідомлення про підозру колишньому начальнику Головного управління комунальної власності КМДА. Окрім того, в рамках розслідування кримінального провадження накладено арешти на низку об’єктів нерухомості, що були незаконно відчужені з комунальної власності.
 
Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні шляхом зловживання службовим становищем). Встановлюються причетність інших осіб до скоєння цього злочину.