Конгрес США закликав не зволікати з фінансуванням озброєння України

Комітет Палати представників Конгресу США закликав якомога швидше прийняти оборонний бюджет США, наголосивши на важливості передбачених в законопроекті додаткових програм підтримки України

Про це йдеться на сайті Комітету.

Зокрема, законопроект передбачає фінансування на надання летальної допомоги України. "Ці повноваження дозволять Україні краще захищати свій територіальний суверенітет", - йдеться в заяві.

"Кожен день, що ми працюємо за умов Continuing Resolution (бюджетний розпис, введений у випадку затримки прийняття закону про бюджет - ГА) шкодить нашому війську", - заявив Мак Торнберрі, голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США

"Росія продовжує дестабілізувати Україну, і тому США мають продовжити надавати допомогу з безпеки для того, щоб вона могла краще захищатись від постійної агресії з боку Росії", - заявили конгресмени.

В заяві Комітету наголошується, що Сполучені Штати вже надають життєво важливу допомогу Україні. Однак, важливо розширити програму навчань та надати додаткове обладнання. "Це стане важливим інструментом стримування Росії Україною", - проголошується в заяві.