Росіянин, якого затримала СБУ, хотів спалити авто Геращенка

Народний депутат Антон Геращенко повідомив, що затриманий росіянин, про якого СБУ повідомила 2 листопада, намагався спалити його машину

Про це народний депутат написав у Facebook.

Він написав, що спочатку дізнався від знайомого та ЗМІ, що невідомі нібито спалили авто його дружини. Однак за словами нардепа, вона не керує машиною і немає авто вказаної марки.

"Вкидання цієї інформації розраховано на те, щоб українські медіа поширили інформацію про те що українська опозиція почала застосовувати методи провокацій, підпалів і нападів", - стверджує Геращенко.

Пізніше, за його словами, нардеп дізнався, що вказаний підпал машини цієї марки дійсно відбувся.

"Автомобіль був підпалений біля входу в під'їзд будинку, де я проживаю. Поліція, яка почала розслідування не могла зрозуміти, навіщо було підпалювати авто цієї дівчини? У чому мотив паліїв?", - зазначає Геращенко.

Згодом виявилося, що дівчина-власниця спаленої автівки зовнішньо схожа на дружину Геращенко.

Він стверджує, що саме через це зловмисники вирішили, що машиною користувалась його дружина "і вирішили влаштувати цю провокацію з підпалом і спробою звинуватити в цьому мітингувальників під Радою".

"В ході розслідування з'ясувалося, що підпал авто був здійснений о 5.21 ранку. А вже через 7 хвилин в групі "ДТП Київ" з'явився новий учасник з аватаром "ВО Свобода". А ще через хвилину цей учасник опублікував заздалегідь підготовлений текст з фотографіями вже згорілого авто", - додає Геращенко.

Нардеп розповів, що слідчі виявили, що "один підозрілий чоловік неодноразово спостерігав за будинком, де я проживаю, а в ніч підпалу приїхав незадовго до того на таксі".

Пізніше за цією людиною встановили спостереження і, за словами Геращенка, саме його затримали 2 листопада в районі центрального київського вокзалу у формі співробітника спецпідрозділу поліції. Він виявився громадянином РФ, у нього в кармані була граната.

Крім того, Геращенко заявляє, що "за завданням російських спецслужб він підшукував можливість скоїти вбивство групи мітингувальників в наметовому містечку біля Ради, шляхом підмішування в продукти харчування отруйної речовини".

Наразі підозрюваний затриманий і перебуває в слідчому ізоляторі.

"Слідчі і контррозвідники проводять невідкладні дії щодо встановлення його спільників, тих, хто ставив йому завдання і перед ким він звітується про їх виконання", - пише нардеп.