Російські спецслужби підпалили авто у Києві, щоб влаштувати диверсію проти нардепа

Російські спецслужби готували диверсію проти депутата "Народного фронту" Антона Геращенка, щоб потім підставити представників батальйону "Донбас"

Про це радник міністра внутрішніх справ написав на своїй сторінці у Facebook.

Він показав відео, на якому видно, як громадянин Росії підпалює автомобіль. Для маскування він був вдягнений поліцейську форму. Як зауважив Геращенко, зловмисника вже затримали та посадили до СІЗО.

Згодом в ефірі каналу 1+1 депутат пояснив, що цей інцидент стався ще 21 жовтня близько п'ятої години ранку. Чоловік отримав завдання від російських спецслужб підпалити автомобіль, на якому їздить дружина Геращенка. 

"Вони вистежували дівчину, яка схожа на мою дружину, думали, що це вона. Хоча насправді автомобіль належить дівчині, яка просто живе в цьому під'їзді по сусідству", - пояснив Геращенко.

Він додав, що це зробили для того, щоб вранці почати інформаційну кампанію, що нібито автомобіль Геращенка підпалив представник батальйону "Донбас", хоча насправді це був росіянин, якого вже затримала СБУ. 

"Хитра провокація готувалася. Я думаю, що мета була - зіштовхнути лобами мене, як члена команди міністра внутрішніх справ, з мітингувальниками біля Ради", - підсумував Геращенко.

  • 21 січня стало відомо, що Служба безпеки України запобігла замаху на життя народного депутата України, який планувався і координувався з території Російської Федерації. В СБУ також заявили, що замах на життя нардепа готувався через його громадську чи державну діяльність. Пізніше з'ясувалося, що мова йде про Геращенка.
  • Шевченківський районний суд Києва арештував двох підозрюваних у справі про замах на життя Геращенка на два місяці, без права внесення застави.
  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що замах на народного депутата Антона Геращенка, якому запобігла СБУ, - лише елемент у ланцюгу низки злочинів, які утворюють систему з центром впливу за межами України.
  • Своєю чергою, Геращенко заявив, що знає прізвище людини, яка організовувала замах на нього.