Співробітник Twitter в останній день роботи "вимкнув" аккаунт Трампа

У ніч на 3 листопада твіттер-аккаунт президента США Дональда Трампа зник з сайту на 11 хвилин

Про це повідомляє AFP.

 Спочатку представники Twitter пояснили, що сталася помилка, яку зробив неназваний співробітник. У компанії підкреслили, що профіль Трампа був недоступний 11 хвилин, після чого був відновлений з усіма записами. Twitter пообіцяв продовжити розслідування і вжити заходів, щоб ситуація не повторилася.

За кілька  годин Twitter розповів про перші підсумки внутрішнього розслідування. Компанія більше не згадувала "помилку", однак зауважила, що імовірно винний співробітник вимкнув профіль Трампа в свій останній день роботи.

Екс-співробітник Twitter в розмові підкреслив, що можливістю призупинити роботу того чи іншого аккаунта володіє "безліч" працівників сервісу. За його словами, повністю дезактивувати профіль можуть лише "сотні" співробітників. Співрозмовник BuzzFeed пояснив, що система являє собою приладову панель - щоб їй скористатися, спеціальні навички не потрібні.

Після того, як аккаунт Трампа відновили, деякі користувачі соцмережі побачили неправильну кількість підписників - близько 5 тисяч. Але таке трапилося далеко не у всіх - інші як і раніше бачили, що за аккаунтом президента стежать понад 41 мільйон людей. Президент США поки ніяк не прокоментував подію.