Українці знімуть повнометражну стрічку про кримських татар

Номінант Берлінського кінофестивалю з України Наріман Алієв зніме повнометражний фільм про кримських татар. Фільм називатиметься “Додому”

Про це повідомляє "Детектор медіа".

Підготовка до знімального процесу вже розпочалася. Цей фільм буде першою повнометражною стрічкою для Алієва.

У фільм «Додому» розкажуть про відносини батька і сина, які ускладнились через політичні події останніх років. Стрічка покаже, як змінилося життя кримських татар загалом. Дія відбуватиметься у різних містах України. Впродовж подорожі від Києва до Криму автори покажуть, як змінюється життя, побут і настрої людей.

"Кажуть, що моє кіно спекулює ситуацією, пов'язаною з Кримом і кримськими татарами. Але я планую і далі працювати з цією темою, це значна частина мого життя, мене самого. І чим більше режисерів буде «спекулювати» на темі Криму - тим краще", - розповів пан Алієв виданню.

Читайте також: 9 нових українських фільмів. Там є, що подивитись

Почнуть знімати фільм вже у 2018 році. Виробництвом фільму займатметься студія LimeLite, продюсуватиме — Володимир Яценко.

Зараз команда шукає акторів на головні ролі Батька (40-55 років) і Сина (14-20 років). Для участі в кастингу потрібно відправити кілька фото, вік і контактну інформацію на пошту: homeward.casting@gmail.com. Акторська освіта і досвід роботи не обов'язкові. Знання кримськотатарської мови буде перевагою.