У Львові вночі влаштували облаву на студентів-призовників, - ЗМІ

Цієї ночі військові з поліцією влаштували облаву на студентів у Львові, зокрема й у популярному серед молоді провулку Крива Липа

Про це повідомляє видання "ZAXID.NET" з посиланням на слова очевидців подій. 

Як розповіла одна зі студенток Софія Галан, військові перекрили проїзд провулком та почали перевіряти документи хлопців призивного віку. 

"Відпускають лише тих, хто має документи або студентський за умови, що денна форма навчання. Частина військових з поліцією намагались прорватись в заклад Paradox", - написала Галан на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше вона розповіла виданню, що поліція та військові були в бронежилетах і з масками на обличчях. Правоохоронці стверджували, що проводять якусь операцію. Вони також хотіли перевіряти людей й у нічному клубі Paradox. 

"На виході з Кривої Липи стояло 5-7 військових. Перевіряли студентів, питали, чи вчаться на денній формі. Після пред‘явлення студентського відпускали", - зауважила Галан.

Речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська заперечила участь поліції у цих подіях. У військовому комісаріаті Львівської області, який є організатором акції, наразі не коментують нічну облаву.

Тим часом керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк підтвердив, що перевірка дійсно була. За його словами, у цій справі дозволено все, що не заборонено законом. Він пояснив, що зараз відбувається призов на службу і деяким людям треба "дати для цього стимул".

"Тому, щоб вчасно провести заходи, організовуються такі випадки для вручення повісток. Законодавством це, на жаль, не дуже врегульовано. Але можу сказати, що нікому наручники не одягали, нікого не лякали", - наголосив Поронюк.

Зараз інформації про кількість виданих повісток ще немає.