Британська королева профінансувала офшори на 10 млн фунтів

Близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів з особистих коштів королеви Великої Британії Єлизавети II були інвестовані в офшори

Такі дані містяться в новому викривальному досьє Paradise Papers, передає B​BC.

В офшорні фонди на Кайманських і Бермудських островах інвестувало герцогство Ланкастер, яке управляє особистими коштами королеви.

Британські ЗМІ звертають увагу на той факт, що один з офшорних фондів, які отримали гроші королеви, інвестував в компанію, яка контролює BrightHouse. Ця фінансова організація видавала мікропозики під 100% річних. У жовтні британські контролюючі органи знайшли порушення в роботі BrightHouse і зобов'язали компанію виплатити клієнтам компенсацію майже в 15 мільйонів фунтів.

Герцогство Ланкастер повідомило, що не мало ніякого відношення до того, як офшорні фонди вибирали об'єкти інвестицій, а королева не знала подробиці того, куди вкладаються її кошти.

У самому факті таких інвестицій немає нічого протизаконного, підкреслює BBC News, також немає ніяких підозр на те, що Єлизавета II намагалася ухилитися від сплати податків. ​

Читайте також: "Панамський архів". Що ми знаємо про офшорний скандал

  • Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив документи, які за масштабом можна порівняти з витоком інформації фірми Mossack Fonseca у 2016 році. Цей скандал відомий як "Панамський архів".