Лікарі розповіли про стан здоров'я поліцейських, в яких кидали гранати у Дніпрі

Поліцейських, які зазнали тяжких поранень під час затримання грабіжників у Дніпрі у ніч проти неділі, вже прооперували

Одному з них лікарі зшивали пошкоджений вибухівкою шлунково-кишковий тракт, інший - має ампутацію частини ноги, передає "5 канал".

"Зараз вже стало зрозуміло - це була граната. Стався вибух. Напевно, це була світлошумова граната, й мене відкинуло, слідчого відкинуло. Відбувалися постріли у наш бік, після чого потрапили всі на вулицю. Там неможливо було передбачити, ніхто не очікував – на вулиці відбувся ще один вибух", -  розповів поранений 23-річний оперативник Гамід Росулзаде.

Він був у групі правоохоронців, які вночі з суботи на неділю приїхали за викликом, на затримання квартирних злодіїв. "Домушники", яких заскочили на гарячому, тікаючи, почали відстрілюватися, пролунали кілька вибухів. 

44-річному колезі Гаміда вибухом сильно пошкодило кишково-шлунковий тракт. Лікарі кілька годин зшивали його буквально по частинах. Нині він у тяжкому стані у реанімації. 

"Осколкове поранення гомілки з суттєвим дефектом кості й потраплянням одного з осколків у черевну порожнину, з ураженням тонкої кишки", - розповідає заступник головного лікаря міської лікарні №6 Олена Курбан.

Ще одному поліцейському вибухом відірвало ступню ноги. Він ще й досі не оговтався від шоку.

"Треба було тримати двері - постріли, вибухи…Я знав, що треба було тримати двері, аби вони не втекли", - каже поранений Сергій Глушан.

У нього - ампутація верхньої треті гомілки.

"Вчасно, правильно накладений джгут. Це його врятувало від кровотечі. Зараз його стан стабільний, більше до середньої ступені тяжкості", - зазначає головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Осколкових поранень зазнали ще двоє правоохоронців. Один із них - у стані середньої тяжкості, інший - від госпіталізації відмовився.  

4 правоохоронцям, які перебувають у лікарні, міська рада пообіцяла виділити по 40 тис. гривень матеріальної допомоги. Разом з тим, зловмисникам вдалося втекти, їх розшукують.