"План Маршалла" для України передбачає $50 млрд на малий і середній бізнес

План фінансової допомоги Україні, ініційований Литвою, передбачає виділення $50 млрд упродовж 10 років на розвиток малого та середнього бізнесу

Про це повідомляє литовське видання Delfi.

Програму допомоги Україні, яку називають "новим планом Маршалла", представили в литовському Сеймі послам країн-учасників східного партнерства.

Литовський міністр закордонних справ Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс наголосив на необхідності якнайшвидшого надання допомоги Україні.

"Нам дуже важливо, щоб допомога, що потрапляє до України, була б ефективною, щоб донори охоче виділяли для цього кошти, щоб їх не лякали прояви бюрократії та корупції, які ще є. Водночас ми бачимо, що час не є нашим союзником, адже люди втомилися від війни, бюрократії та поневірянь ", - сказав Лінкявічюс.

Посол України в Литві Володимир Яценківський наголосив, що ухвалення програми допомоги стало можливим завдяки зусиллям литовських політиків.

"Я б хотів наголосити, що спочатку це був план Литви для України на 2017-2020 роки, а потім це стало європейським планом завдяки зусиллям Литви. Цей план має особливе значення для України, і не тільки для України, оскільки те, що відбувається в Україні, важливо не тільки для наших громадян, але й для всього континенту, всього демократичного світу", - сказав Яценківський.