У Киргизії у власному будинку розстріляли брата екс-генпрокурора

У Бішкеку в Киргизії невідомі розстріляли у власному будинку брата екс-генпрокурора країни, депутата парламенту Аїди Салянової Улана Салянов

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив її адвокат Улан Джумаков.

Напад стався в ніч на 6 листопада. Невідомі в масках увірвалися до будинку і відкрили вогонь. Від отриманих поранень Салянов помер. 

Як зазначив Джумаков, напад свідчить про те, що життю самої Салямової, яка вела на посаді генпрокурора активну боротьбу з організованою злочинністю, загрожує небезпека. У зв'язку з цим він закликав державний комітет нацбезпеки Киргизії забезпечити депутату посилену охорону. 

"Слід зазначити, що будучи генпрокурором Аїда Салянова вела активну боротьбу проти організованого злочинного угруповання і криміналу, де ми всі були свідками, як за один рік були ліквідовані злочинні угруповання, а також їх лідери виїхали за межі країни", - розповів Джумаков.

Розслідування цього злочину перебуває на контролі керівництва МВС. Слідство розглядає кілька версій вбивства Салянова. Версія причетності до політики не розглядається, повідомляють в прес-службі МВС. Порушено кримінальну справу за статтею "вбивство".