ЗМІ повідомили, що Онищенко оформляє німецький паспорт, він каже - візу

Бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен в коментарі Deutsche Welle розповів, що нардеп Олександр Онищенко нібито подав документи на отримання німецького громадянства

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Бескен звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, де наголосив на нібито визначній ролі Онищенко для його громади.

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно", - зазначив бургомістр. 

За його словами, нардеп-втікач володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, і влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. 

Нардеп нібито пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні. Про проблеми з законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак "не береться давати цьому оцінку". 

Народний депутат України Олександр Онищенко у коментарі "Українській правді" розповів, що планує отримати в Німеччині робочу візу, а не громадянство.

"Журналіст плутає робочу візу з громадянством", - заявив Онищенко.