7 музичних новинок від українських гуртів, які ви могли пропустити у жовтні

O.Torvald, Жадан і Собаки, Semmar, Сергiй Бабкiн і DUDA, Pianoбой, [O] та Lumiere. 7 музичних новинок жовтня від українських виконавців

У жовтні українські музиканти не лише написали пісні, які знищать осінню хандру, а й порушили важливі соціальні проблеми. Наприклад, алкоголізм.

Жадан і Собаки “Бухло”

“Бухло” - сатирична пісня про те, що коїться у голові у алкоголіка, коли він вживає. У кліпі грають самі музиканти: Жадан тут у ролі бармена, інші учасники гурту — у ролі тварин, поліцейського та священика. Адептом Ку-клукс-клану в ролику стає Мирослав Кувалдін з гурту The Вйо.

П'яна уява алкоголіка звучить у стилі драйовового ска-панку хоча сама пісня несе протилежний зміст. Текст поет присвятив своєму знайомому, який помер через алкоголізм.

 
Semmar “Литовська”

Квартет Semmar випустив другий сингл із майбутнього альбому “Віраж”. Пісня “Литовська” з'явилася на сторінці гурту у SoundCloud. Пісня розповідає про історію любові, яка гасне, у легкому інді-поп — звучанні. Почути повний альбом можна буде вже у листопаді 2017 року.

 
DUDA ft Сергiй Бабкiн “Крила”

Музикант та один із суддів "Голосу країни" Сергій Бабкін спільно зі своїм підопічним у шоу Романом Дудою записав україномовну пісню "Крила". На відміну від багатьох композицій Бабкіна, які зазвичай несуть лірично-сумний настрій, “Крила” - спокійна та позитивна. Скоріше за все, дует запише іще не одну пісню, адже між ними зав'язалась міцна дружба.

 
O.Torvald “Бісайди” (Альбом)

Порадував новинками і гурт O.Torvald: гурт випустив свіжу платівку, яка включає вісім треків. Галич каже, що альбом — не альбом і навіть не ЕР. Та все ж його можна вважати повноформатним альбомом. Улюблені мотиви та мелодійність нікуди не зникли: навпаки, гурт повернувся частково повернувся до свого первісного звучання.

Та новизна теж присутня: гурт додав до треків сучасні електронні елементи. У альбомі “Бісайди” є не лише новий матеріал, але й вже відома пісня «Вечер в Рио», записана з “Бумбоксом” і кавер “L.V.” на «Скрябіна».

Скачати або слухати O.Torvald “Бісайди” на Android

 
Pianoбой “Полуничне Небо”

У "Полуничне Небо" поєдналося усе, що тільки могло: понад 50 музикантів на чотирьох різних студіях звукозапису по частинах збирали пісню. У композиції звучать і індійська перкусія, і українські цимбали,і класичний інструментарій естрадно-симфонічного оркестру.

Pianoбой поділився, що ця пісня — про ту особливу жінку, яка робить його, Дмитра Шурова, кращим.

[О] “Хто я?”

Підопічні Івана Дорна - гурт [O] теж презентував сингл під назвою "Хто я?". Це перший реліз з часів видання міні-альбому “Самий Сок”. За словами столичних музикантів, їхня нова композиція присвячується усім тим, хто ніяк не може знайти себе та відновити життєву гармонію всередині себе.

 
Lumiere “Кожен з Нас”

У треку “Кожен з Нас”, який гурт презентував в середині жовтня, Lumiere експериментував: музиканти намагався додати трохи драйву, але при цьому зберегти спокій у композиції. Поп-музиканти у пісні закликають не шукати нав’язаних примарних ідеалів та просто проводити час у обіймах одне одного.