Глава МЗС Польщі каже, що Україна безтурботно їх використовує

У МЗС Польщі стверджують, що Україна використовує Варшаву і розраховує, що вона буде завжди підтримувати українську владу

Про це в ефірі Польського радіо "Trojka" заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що Польща донині "стискала зуби", адже, відповідно до її військово-політичної доктрини, збереження незалежної України є безцінним.

"Однак ми визнали, що нас використовують, що Україна досить безтурботно дивиться на цю проблему і виходить з розрахунку, що ми безумовно підтримуватимемо безпеку і незалежність України, стоятимемо на її боці у конфлікті з Росією і не вимагатимемо розв'язання двосторонніх проблем - історичних чи освітніх", - наголосив Ващиковський.

За його словами, агресія Росії не може бути відмовкою, щоб не вирішувати двосторонніх проблем між двома країнами. Зараз польсько-українською "кісткою незгоди" є історія, "певною мірою" освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна - костелів та парафіяльних будинків.

Після візиту до Львова 4-5 листопада Ващиковський збирається з польським президентом Анджеєм Дудою і каже, що "не має для президента оптимістичних новин".