Екс-голова МЗС Польщі закликав Путіна організувати "чесний референдум" у Криму

Щоб повернутися у міжнародне співтовариство, російський президент Володимир Путін може провести у Криму "чесний референдум" під наглядом іноземних спостерігачів

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю швейцарській газеті Neue Zürcher Zeitung.

Польський дипломат зазначив, що останнім часом низка німецьких політиків прагнуть знову зблизитися з Росією, у підтвердження - візит президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера в Москву. Однак, Берлін "не повинен поводитися так, наче Росія та Німеччина намагаються про щось домовитися за спиною Польщі".

Читайте такожПідкинутий референдум

"Починати зближення повинна не Німеччина. Налагоджувати відносини з міжнародним співтовариством повинна Росія. Приєднавши Крим, Москва вперше після Другої світової війни змінила межі Європи – під приводом захисту нацменшин. Саме Москва потребує нашої згоди, щоб санкції, введені через неприйнятну поведінку Росії, скасували", - заявив Сікорський.

За його словами, щонайменше що зараз може зробити Путін - це "проведення в Криму чесного референдуму під наглядом іноземних спостерігачів".