ГПУ заперечила заяву НАБУ про зникнення арештованих $156,8 млн компанії Онищенка

Генпрокуратура спростовує заяву НАБУ про зникнення з рахунків "Ощадбанку" $156,8 млн та 218,1 тис. грн, що належать компанії Quickpace Limited, яку пов'язують з нардепом-втікачем Олександром Онищенком

Про це на брифінгу повідомив заступник генпрокурора Євгеній Єнін, передає Еспресо.TV.

Він заявив, що кошти були конфісковані в компанії Quickpace Limited та перераховані "Ощадбанком" на рахунок Державної казначейської служби. За його словами, подальшу долю цих коштів визначила Верховна Рада.

У підтвердження своїх слів Єнін продемонстрував два документи. Перший - лист від "Ощадбанку" за 28 квітня 2017 року про перерахування коштів Держказначейській службі. Другий - лист Держказначейської служби від 23 травня цього року про отримання зазначених коштів.

"Ощадбанк" безпосередньо перерахував кошти на рахунок Держказначейської служби. Подальшу долю цих грошей влітку визначила Рада, прийнявши зміни до держбюджету і визначивши цільове використання цих коштів. Тому нам не зовсім зрозуміла мета тривалих допитів керівництва "Ощадбанку", які проводять представники НАБУ. Інформація щодо конфіскованих коштів могла бути легко отримана завдяки зверненню до казначейської служби", - розповів Єнін.

Також він додав, що оцінку діям НАБУ має надати Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"Ми підтверджуємо свої слова конкретними документами. Гроші не зникли", - наголосив заступник генпрокурора.