На Луганщині два диверсанти готували вибухи за вказівкою Росії

СБУ затримала в Сєвєродонецьку Луганської області двох диверсантів, які готували теракти в місті на завдання російських кураторів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, біля адмінбудівлі органу влади затримали мешканця Донецька, який спостерігав і фотографував персонал і охорону держустанови. Під час затримання в його авто знайшли професійний фотоапарат, три мобільні телефони та документи, а також пакунок із вибуховим пристроєм із трьох тротилових шашок.

Спецслужбовці встановили, що зловмисник після скоєння вибуху планував виїхати до іншого регіону України для підготовки наступного теракту.

Співробітники СБУ також затримали мешканця Сєверодонецька, який збирав інформацію про підрозділи сил АТО, режим охорони адмінбудівель і правоохоронних органів у місті. За вказівкою куратора він мав організувати вибух на території біля місця дислокації підрозділу ЗСУ. Терориста затримали, коли він прямував до місця скоєння злочину. Під час обшуку в нього вилучили саморобний вибуховий пристрій.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 258 (теракт) Кримінального Кодексу України. Наразі зловмисникам оголосили про підозру, їх заарештовано.