ПриватБанк програв Суркісам суд на мільярд, - ЗМІ

Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію родини підприємців Суркісів у їхньому конфлікті з націоналізованим ПриватБанком та Нацбанком

6 листопада там підтвердили рішення суду першої інстанції про те, що члени родин братів Суркісів не є особами, пов'язаними з ПриватБанком, передає "Фінансовий клуб".

У зв'язку з цим вступило в силу рішення Окружного адміністративного суду Києва про те, що банк має повернути їм їхні депозити, які в грудні 2016 року було конвертовано в капітал ПриватБанку. Сумарно Суркіси та інші пов'язані особи подали 42 позови проти НБУ.

Цю інформацію виданню підтвердили у прес-службі НБУ.

"17 травня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов сім'ї Суркісів щодо оскарження пов'язаності і стягнення грошей ПриватБанку загальною сумою у 1,05 млрд грн, $ 266,2 тис. та 7,8 тис. євро. 6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції", - зазначили у Нацбанку.

Регулятор вже подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду й звернувся до суду з проханням призупинити виконання вищезазначеного рішення КААС до вирішення спору в касаційній інстанції.